ЗА СЛАДОЛЕДА И РЕКЛАМАТА

Какво е общото между рекламата и сладоледа? И не, не е само фактът, че ние много обичаме да похапваме от второто, докато мъдрим свежи идеи.

Отговорът на въпроса ни удари по главата почти като първата хапка от ледения десерт. Само че по-приятно. А той е: рекламата сама по себе си е сладолед. Бум!

От появата на апетита до последната хапка процесът и при двете е идентичен. Всъщност това важи за приготвянето на кулинарни изкушения като цяло. И е много по-сладко да го представим така, отколкото със сложни термини, които ние, хората в бранша, все очакваме всеки да разбере.

 

Всичко започва с апетита

Иначе казано, с добрия бриф. За да знаем какво да приготвим, трябва първо да сме наясно с повода, времето, целта и аудиторията. Така де, трудно можеш да впечатлиш любител на шоколада с малиново сорбе, а още по-малко веган с млечен ванилов вкус. По същия начин не върви да сервираме десерта в картонена купичка, ако искаме да внушим лукс, нито пък да го пробутваме в минусови температури вместо на горещия плаж.

Избор на рецепта

Вкусовете са безброй – идеите също. Сладолед от броколи може и да няма все още, но кой е казал, че няма да е вкусен? Пък може и да увеличи броя фенове на зеленчука.

Модификации

Знаете ли, че дори най-малката промяна в грамажа на някоя съставка влияе значително на консистенцията на сладоледа? Затова и всичко е предварително съобразено, а някои изменения имат домино ефект. В това няма нищо лошо… понякога. В някои случаи обаче думата „корекции“ предизвиква рязко настръхване. Например ако от рецептата за бананов сладолед с черешов сироп трябва да извадим банана. Е, схванахте идеята.

Време за подготовка

С какви уреди ще готвим? А от колко време се нуждаем? Без машина за сладолед приготвянето ще се удължи. Разхвърляният плот и неорганизираните съдове също не помагат особено. Затова трябва добре да преценим с какво разполагаме, да подготвим всички уреди и да отмерим точно продуктите. Изобщо да си направим една стабилна стратегия, преди да действаме.

Готвенето

Реализацията на рецептата си е пипкава, каквото и да си говорим. Импровизации не липсват, извънредни ситуации също. Ами ако спре токът или фризерът се развали? Такива „форсмажорни“ обстоятелства не липсват и в рекламата. Ей тук бързата мисъл и психическата устойчивост вършат чудна работа.

Сладко похапване

Колко ще е сладко зависи от това как сме преминали през всички стъпки. Едно е сигурно – удовлетворението от добре приготвения сладолед, поднесен по подходящия начин, винаги оставя незабравим вкус.

 

Захващаме се с любимото си занимание. С какъв вкус го предпочитате?

Related Posts

Leave a Comment