Make Mondays Happier: Деси в света на илюстрациите

Home / projects / Make Mondays Happier: Деси в света на илюстрациите

Къде има приложение илюстрацията?” ни попита Деси в нейния щастлив понеделник и ни поведе на визуално пътешествие из света на рисуваните кодове, послания и метафори.

Почти навсякъде ще кажете, и ще сте абсолютни прави.

Постери, корпоративна идентичност, лога, опаковки, мода, стрийт арт, храна и още на куп места, с които е свързан животът ни.

Вижте кратък преглед на избрани примери, с които Деси ни накара да поразмърдаме мозъци, за да се сетим за автора и ни накара да дискутираме за и против.

снимка#116

@Ясен Гюзелев

 

снимка#116

снимка#139

@shigeo fukuda

снимка#116

@ viewpoint.ru

снимка#117

@Здравка Будинова

 

Не пропускаме ли нещо? Не, не пропускаме. Книгите. Те са Началото, но ги оставяме за финал, за да чуем от първо лице за тези, които Деси е измислила и изработила:

“Най-големият ми до тогава проект беше детската книжка “Панчо”, която правих в продължение на почти една година и с резултата от усилията си защитих бакалавърската си степен. С много любов и поне два напръстника запознах публиката с перипетиите на един смел и скромен… чорап 🙂

В магистърската си степен продължих смело с експериментите – преплетени (буквално) илюстрации с връв, изрязване на всевъзможни форми и пространства. Завърших обучението си с книгата „Отвъд“ – книга, чиято цел и прочит се създават от самия читател.”

 снимка#117

снимка#117

За домашна работа получихме заданието всеки от офиса да направи своя илюстрация на отминалия понеделник – в свободна техника и стил.

Бел. р. До редакционното приключване на статията заявки все още не бяха внесени, както и награда не бе обявена, но бе обещана. 🙂

снимка#116

 

See you next Monday 🙂

Related Posts

Leave a Comment